Asså. Siden det er så som så med maten her i dette huset, må jeg delvis forsørge meg selv. Det har jeg skjønt for lenge siden. Heldigvis har vi en ganske stor hage, og jeg har allerede sendt mail til Europris for å bestille pølsefrø. I mellomtiden må jeg nøye meg med sanking av naturens frukter, så det går i mus og litt katteskit.

Men så i dag fant jeg en delikatesse som sies å være forbeholdt franske hunder. Jeg har lest at de spiser frosk der nede. Vi har ikke frosk i hagen, men vi har padder. Henry har gjennomført en smakstest en gang for lenge siden, og han skummet fra kjeften i flere timer, men han valgte å spise den som sushi, så det er kanskje grunnen. Jeg har jeg liksom vært smart til å holde meg unna. Helt til nå – nå finnes det løsning på sushiproblemet!

Nå fant jeg nemlig speket padde i hagen. Den varmen er da bra for noe. Det er jo typisk norsk å speke det meste, så jeg har i grunn tenkt å bli rik på speket padde.

Jeg har tatt med padden inn i senga og alle de andre ansatte beundret mitt fangst med stor interesse. Men så ble jeg fratatt herligheten og den ble slengt i søpla! En slik delikatesse!

Jeg vet ikke – kan man selge noe før man har testet at det faktisk er spiselig? Eller blir det litt opptil hver enkelt å teste hva de overlever, siden det finnes folk som spiser både blekksprut og smalahovet, er det vel marked for det meste?

P.S. Siden «ekkelheten» (sit.tobeinte) ble meg fratatt, har jeg dessverre ikke rukket å ta bilde av delikatessen. Men det kommer på markedet snart, asså!

The post Speket paddelår til lunsj? appeared first on Nessies absolutt ikke råssa blog.

Kommenter