STØRRELSESGUIDE - velge riktig størrelse

Størrelsesguide

Når du handler hundeklær hos oss, er det viktig å måle hunden riktig for å unngå å måtte bytte eller returnere varen. 

Ved de fleste SOFA DOG WEAR produktene finner du en måletabell som angir målene på plagget (obs ikke hunden!). De fleste plaggene er lengre enn selve rygglengden for å dekke godt over lårene. Rygglenge og brystomfanget er de viktigste målene for å angi størrelsen. De røde tallene i tabellen (som oftest mål A) angir lengde på din hunds rygg. Denne måles fra manken/skuldrene og fram til halefeste. Videre måler du brystomfanget på det dypeste og sammenlikner med tallene i tabellen. 

Finn størrelsen som tilsvarer best dine hunds mål. Sjekk også de andre målene ift hundens mål. Det er 5 cm forskjell i lengde og brystomfang mellom "hovedstørrelsene" (f eks mellom S2 og S3). På de plaggene hvor det finnes "halvstørrelser" (f eks S2/S3), så ligger disse midt i mellom hovedstørrelsene. Altså er S2/S3 2,5 cm større enn S2 og 2,5 cm mindre enn S3.

Er du usikker på riktig størrelse, ta gjerne kontakt med oss på post@houseofdogs.no eller via chat på vår Facebookside. 

Som oftest er det slik at hunden din kan bruke samme størrelse på alle plagg. Noen plagg er litt små/store i størrelsen, dette finner du eventuelt opplysninger om i produktbeskrivelsen. 

Legg også merke til hvordan plaggene sitter på hundene på bildene i butikken. Dersom hunden din bærer halen oppover, se etter i beskrivelsen da dette spesifiseres ved hvert produkt. Slike plagg har som oftest splitt for halen. Noen modeller er spesielt laget for slike hunder. 

Det vanligste er at følgende størrelser passer for eksempel til: 

XS1: Italiener tispe. Liten basenji. JRT tispe. Chinese crested. Phalene. 

XS2: Større italiener. Mellomstor basenji. 

S1: Stor italiener. Etnahund. Større basenji. Beagle tispe. 

S2: Whippet opp til ca 13-15 kg (OBS: Vekta er KUN veiledende, du må måle ryggen og brystkassa for å anslå riktig størrelse!). 

S3: Whippet fra ca 13 - 15 kg (OBS: Vekta er KUN veiledende, du må måle ryggen og brystkassa for å anslå riktig størrelse!)'

M1: Liten saluki. Liten galgo. Liten sloughi. Pharao tisper. Lurcher. Tispe weimaraner. 

M2: Større saluki. Mindre rhodesian ridgeback tispe. Pharao hannhunder. Hann weimaraner. 

L1: Greyhound tispe. Større rhodesian ridgeback tispe og mindre hannhunder.  

L2: Greyhound hannhund. Store rhodesian ridgeback hanner. 

XL1: Tispe irsk ulvehund. 

XL2: Hannhund ulvehund. 

Mål uansett hunden din før du bestiller, og sjekk at målene stemmer!

 

For MUDDY MUTTS er beinlengde avgjørende for å angi riktig størrelse. Mål beina nøye, på INNSIDEN. Se filmen for rettledning dersom du er usikker.  Plagget skal ikke være for langt på beina. Se også størrelsestabellen i produktbeskrivelsen.