BURSDAGSKAKE: Kalkun med brokkoli og blomkål, pyntet med lever- og fiskekrem
Rated 4.0 stars by 1 users
Kategori
kake
Porsjoner
1 kake
Tilberedningstid
1
Koke-/steketid
20
Denne kaken består av en bunn som er satt sammen med tre forskjellige kremtyper, og så pyntet med forskjellige fargerike grønnsaker. Vi har benyttet rester av en brokkoli og blomkål (stilkene), men du kan bruke kun en av de to grønnsakene hele om det passer bedre.
Ingredienser
-
1 pose med frysetørket kalkun (du kan velge en annen smak om hunden din foretrekker det)
-
1 brokkolistilk, kokt
-
1 blomkålstilk, kokt
-
100 gr rismel
-
4 egg
-
4 ss kokosolje
-
2 toppede ss cottage cheese
-
1 kokt gulrot
-
1 pose svinepate med lever
-
1 pose pate med lam&hvit fisk
-
Diverse grønnsaker avhengig av hvilke farger du vil ha på kaken. Vi har brukt 1 gulrot, 2-3 reddiker.
-
Godbiter som bakes av resten av deigen. Kuler og stjerner.
Tre kremer
Til pynt
Framgangsmåte
Ta ut oksygenabsorber fra pakken med frysetørkede godbiter og kjør kjøttet i kjøkkenmaskin til du får melaktig konsistens.
Kok brokkoli og blomkål og kjør dem i kjøkkenmaskin sammen med eggene til du får en purre.
Bland “kjøttmelet” i blomkål- og brokkolipurreen, tilsett mel og kokosolje. Bland godt.
Fyll deigen i tre runde bakeformer i forskjellig størrelser som passer opp på hverandre. Vi har brukt muffinsform, en creme brule form og en liten stekform, men det er ingen fasitt.
Stek deigen på 200 gr på varmluft i ca 10 minutter, så skru ned til 150 gr vanlig ovn og stek ca 10 min til deigen er hevet og ikke klistrer seg. Resten av deigen bruker du til å lage godbiter som stekes på 170 gr til de er sprø og brunaktige, ca 45 min. Vi bruker disse senere til å pynte kaken.
Mens du lar deigen kjøle, forbereder vi “kremen”. Kjør cottage cheese sammen med den kokte gulroten til en jevn oransje “krem”. Denne fyller du i en kremsprøyte.
De to pateene er klare til bruk, så ta første etasje på kaken og smør den inn med fiskepateen så den dekker hele overflaten. Vent til kakebunnen er helt kald før du setter i gang.
Legg så den andre etasjen på og pynt denne med svinepateen.
Til slutt legger du tredje etasje på og pynter med gulrotkremen. Den er lettest å jobbe med når den har stått kaldt.
Så gjenstår bare pynten. Vi har brukt gullrøtter og reddiker skåret i halvmåner. Så bruker du godbitene til å pynte ytterligere. Vi brukte paprikaringer til å legge rundt for å få enda mer farge, men her er det bare fantasien som setter grenser :)
Siden dette var en bursdagskake, brukte vi en paprika til å skjære ut tallet på toppen. La kaken stå kaldt, da setter kremen seg og holder godt formen. SERVER! :)
Bemerkning
Orker du ikke lage en hel kake? Ikke noe problem, bruk samme oppskriften og lag muffins!