Frosne grønnsaksmuffins (Grønnsakskake)
Rated 5.0 stars by 1 users
Kategori
grønnsaker
Porsjoner
ca 12 muffins, avhengig av størrelse på formene
Tilberedningstid
30 minutter
Koke-/steketid
4-5 timer
Dette er egentlig en oppskrift på grønnsakskake, men siden det var rundt 30 grader, ombestemte jeg meg i siste liten og laget frosne muffins i stedet. Kjempefine snacks i varmen! Kan også brukes som tilbehør til råfôring. Eller så kan du selvsagt lage den kaken det opprinnelig skulle vært!
Her kan du bruke grønnsaker etter ditt ønske.
Ingredienser
-
1 gulrot
-
½ brokkoli (kokt)
-
1 moden banan
-
1 paprika
-
1 persillerot
-
1 eple
-
1 mindre squash
-
Kjøttbuljong UTEN salt
-
Gelatin til ca en ½ vann
Framgangsmåte
Mos grønnsakene i foodprosessoren. Fjern kjernehuset fra eple før du gjør det.
Lag gelatinen etter anvisning på pakken, bland i buljongen.
Hel gelatinen over grønnsaksblandingen, sett i kjølekskapet og la det stivne til det har konsistens av tykk grøt.
Om du vil ha grønnsakskake, la massen stivne helt i en kakeform i kjøleskapet.
Om du vil ha frosne muffins, ta den halvstive massen og fyll i muffinsform, før du setter dem i fryseren. Du kan også skippe gelatinen og blande buljongen direkte i vannet og hele i formene. Jeg valgte å bruke gelatinen for å ikke få muffins hvor grønnsakene faller til bunnen, men fordeler seg jevnt i hele formen.
Server som tilbehør til maten eller som snacks i varmen!
Bemerkning
Skal du lage kake, fyller du moste grønnsakene i formen, og heller gelatinen over. SØRG for gelatinen blander seg godt med massen før du setter den i kjøleskapet.
TIPS: Om du vil lage små "isbiter" av blandingen, kan du selvsagt også gjøre det. Du kan også bruke BAKEFORMENEtil dette, da gjerne de større størrelsene.