
Fargerike tunfiskgodbiter
Rated 4.5 stars by 2 users
Kategori
Fisk
Porsjoner
3 bakematter
Tilberedningstid
15 minutter
Koke-/steketid
30-40 minutter
Her har vi lekt med matfargene - gurkemeie (gult), spirulina (blå) og rødbetpulver (rosa), disse kan selvsagt sløyfes. Vi brukte fargene fra Fruity friendly som kan fås kjøpt hos helsekostbutikker. Fargene endrer seg etter stekingen, her har vi brukt ca 1 teskje av hver farge i deigen.
Vi brukte tre forskjellige bakeformer for å få forskjellig størrelse og form på godbitene, i tillegg til fargene. Det går fint å steke alle tre formene i ovn samtidig, men størrelsen på godbitene gjorde at de største trengte noe lengre steketid.
Ingredienser
-
100 gr havregryn (eller havremel)
-
100 gr potetmel
-
3 egg
-
1 dl kokosolje
-
1 boks tunfisk i vann
Framgangsmåte
Kjør havregrynet i foodprosessor eller stavmikser til det blir mel.
Kjør også tunfisken i prosessoren til det blir grøtaktig konsistens.
Bland alle ingredienser. Om du ønsker, tilsett matfarge.
Tilsett potetmel/mel dersom det er behov. Deigen bør ha vaffelrøre-konsistens.
Fyll i bakeformene og stek på 30-40 gr. Jo tidligere du tar dem ut av ovn, desto mer farge de beholder, men desto mykere de blir.
Bemerkning
Disse godbitene blir ganske myke, så om du vil forlenge holdbarheten, anbefaler vi å tørke dem i ovn (ca 50 gr i 2-4 timer) eller i frukttørker.