"Frolich" med rødbete og ost
Rated 5.0 stars by 1 users
Kategori
Grønnsaker
Porsjoner
2 brett
Tilberedningstid
15 minutter
Koke-/steketid
50 minutter
Høsten byr på mange grønnsaker og rødbete gir deg mulighet til å lage godbiter som er fine og røde som "frolich" basert på rødbete. Vi har tilsatt litt ost, mest for å nyttiggjøre seg av noen skalker i kjøleskapet.
Husk å involvere de kommende forbrukere i prosessen for å få best mulig resultat (og noen utålmodige bjeff underveis) :)
Ingredienser
-
3 rødbeter, kokte og avkjølte
-
ca 100 gr ost, gjerne rester
-
80 gr potetmel
-
ca 4 ss kokosolje
-
3 egg
-
Donut bakematte for “frolich” godbiter
Framgangsmåte
Ta en og en rødbete og kjør den i foodprosessoren sammen med hvert sitt egg en bit av osten til du har fått en fin puré.
Tilsett oljen og potetmelet og bland godt. Deigen skal ha fin og jevn konsistens, litt tykkere enn vaffelrøret.
Spre deigen i formene. Om du vil ha “frolich” form på godbitene, bruker du matten som heter Donut.
Stek på ca 160 gr varmluft, i ca 50 min.
Tørk godbitene i frukttørker, eller la dem stå i ovn en stund til på lavere varme (ca 50 gr) til de er sprø og knasende.