Nå er høsten her og med det kommer det deilige norske epler i butikken. Er du av den optimistiske typen, så kjøper du gjerne flere enn det du klarer å spise, slik som meg. Heldigvis ELSKER våre hunder epler, de sitter og stirrer hver gang noen begynner å spise et eple. Så, hvorfor ikke ta eplene og lage eplegodbiter?

Eplegodbiter
Rated 5.0 stars by 1 users
Kategori
vegetar
Porsjoner
2 brett
Tilberedningstid
15 minutter
Koke-/steketid
20 minutter
Denne oppskriften er veldig enkel, og den inneholder kun tre ingredienser. Rask å lage, og den er vegetar. Godbitene lukter dessuten deilig når de stekes, så det kan hende du må lage en eplekake til deg selv når du er ferdig. :)
Ingredienser
4 middels store epler
2 egg
ca 150 gr potetmel
Litt vann eller melk etter behov
Framgangsmåte
Skjær ut kjernehusene av eplene. Behold skallet på.
Kjør eplene i foodprosessor i to omganger, med hvert sitt egg. Epleblandingen skal være flytende, uten klumper.
Ha i potetmel til det får en konsistens av vaffelrøre.
Du kan spe ut med litt vann eller melk for å få litt mer røre. Tilsett potetmel etter behov.
Spre deigen i formene. Det skal være nok til 1 brett med medium og 1 brett med små godbiter.
Stek i ovn på 160 gr varmluft. Små godbiter stekes i ca 15 min, medium i ca 25 min.
Bruk gjerne varmluft på 50 gr for å ettertørke godbitene, det øker holdbarheten.