Kjøttdeigsgodbiter med rotgrønnsaker i to varianter
Rated 5.0 stars by 1 users
Kategori
kjøttdeig
Porsjoner
3 bakematter
Tilberedningstid
20 minutter
Koke-/steketid
30 minutter
En litt dvask selleri, en gulrot og en brun banan danner grunnlaget for denne oppskriften. Du kan sikkert bruke andre grønnsaker ettersom hva du finner i ditt kjøleskap.
Vi har valgt å lage disse godbiter i to varianter, en laget i bakematte og en med utskjæringsformene.
Ingredienser
-
1 banan, helst overmoden
-
1 større gulrot, kokt og avkjølt
-
¼ sellerirot (ca 150 gr), kokt og avkjølt
-
130 gr kjøttdeig, tint
-
1 egg
-
200 gr hvetemel til deigen for bakemattene, skal du lage kjeks med former, må du ha ca 100-150 gr mer
Framgangsmåte
Kjør banan, rotgrønnsakene, egg og kjøttdeig i foodprosessoren til du får en jevn puré.
Flytt deigen i en bolle. Tilsett mel og bland godt. Konsistensen skal være lik en mos.
Fordel deigen i formene og stek på 160 gr varmluft i ca 30 minutter. Tørk videre i frukttørker eller ovn på 50 gr til de er tørre og harde.
Skal du lage harde kjeks, tilsett mer mel og kna deigen med hendene til den ikke er klissete.
Kjevle ut ca 0,5 cm tykk deig. Bruk mel under og på kjevlen for å hindre den fra å klistre seg fast.
Bruk formene til å skjære ut forskjellige kjeksformer. Om du vil ha “latmannsvariant”, bruk pizzahjulet til å skjære deigen i passe store firkanter.
Stek på 160 gr varmluft i ca 20 gr eller til kjeksene er knasende sprø.