Kjøttdeig med eple og cottage cheese
Rated 5.0 stars by 1 users
Kategori
Kjøttdeig
Porsjoner
3 store matter
Tilberedningstid
20 minutter
Koke-/steketid
30 minutter
I denne oppskriften brukes kjøttdeig, og når du kjører denne i foodprosessoren, blir deigen litt "trælete". Det gjør at godbitene får små haler etter at du har smurt dem i formene, spesielt i de minste. Smaken blir god likevel og de firbeinte bryr seg lite om designet, dog! :)
Ingredienser
-
120 gr kjøttdeig, tint
-
1 stort eple, eller to små.
-
100 gr cottage cheese
-
2 ss kokosolje
-
100 gr potetmel
-
2 egg
Framgangsmåte
Skrell eple og skjær det i større biter. Husk å fjerne kjernehuset.
Bland kjøttdeig, egg, eple, cottage cheese og oljen i foodprosessoren og kjør til det blir en jevn puré. Det kan være smart å dele ingredienser i 2-3 omganger, avhengig av hvor stor foodprosessor du har.
Tilsett potetmelet og bland i jevn deig. Denne deigen er noe tykkere enn vaffelrøre.
Spre deigen i formene og stek på 160 gr på varmluft.
Ettertørk godbitene på 50 gr i varmluft eller i frukttørker. Godbitene som er tørre og sprø holder seg i flere måneder hvis de oppbevares tørt.