Kjøttgodbiter med sellerirot (høyverdi godbiter)
Rated 5.0 stars by 1 users
Kategori
storfekjøtt
Porsjoner
1 stor bakematte
Tilberedningstid
20 minutter
Koke-/steketid
45
Her har vi laget godbiter hvor hovedingrediensen er (reste)kjøtt og de inneholder ikke noe mel. Derfor vil de måtte tørkes etter steking for å få ut fuktigheten, men etter å ha ventet tålmodig, vil du få godbiter med høy verdi! Vi har brukt rester av suppekjøtt, men du kan bruke hvilke som helst andre rester (bare pass på at de ikke er sterk krydret eller saltet). Vil du bruke rått kjøtt, kan du selvsagt gjøre det også!
Ingredienser
-
Kokt storfekjøtt, gjerne rester. Ca 200 gr
-
2 egg
-
1 liten sellerirot, kokt
-
En liten bit parmesan, gjerne rester. Raspet fint.
-
Bakeform - her brukte vi en med større kuler for å få skikkelig god belønning for ekstra innsats under trening.
-
Bruk silikonskrape for enklere fylling av formene.
Bakeformer
Framgangsmåte
Kjør kjøttet i foodprosessor til det er “finmalt”.
Tilsett ett egg for å få en jevn masse. Har du lite kjøtt, bruk kun ett egg, har du mye, bruk flere.
Ha i den kokte selleriroten og kjør videre til du får en puré.
Tilsett revet parmesan til slutt og bland godt. Deigen skal være jevn og smidig, som litt tynn kjøttkakedeig.
Fyll formen med deigen og sett i forvarmet ovn på 175 gr varmluft. Stek i ca 45 min slik at godbitene blir gyllenbrune uten å bli brent.
Skru ovnen ned på 50 gr og la godbitene tørke i noen timer til, til de er så harde som du ønsker.
Bemerkning
Du kan bytte ut sellerirot med en annen rotgrønnsak, alt etter hva du har tilgjengelig :)