Kokos- og chiafrø godbiter i julefarger
Rated 5.0 stars by 1 users
Kategori
vegetar
Disse godbiter er så enkle at alle klarer dem, og de blir fantastisk sprø og harde, så de passer også veldig fint til å ha i lomma under treningen. Vi har valgt å farge dem i julefarger (med spinat og rødbete), men du kan la dem være hvite eller bruke andre ingredienser til å få andre farger.
Ingredienser
-
500 gr potetmel
-
400 ml kokosmelk (1 boks)
-
2 ss chiafrø
-
2 ss kokosolje
-
Litt vann etter behov
-
Spinat (ca 4-5 frosne “kuler”)
-
Rødbete (ca 4-5 ringer syltede)
Framgangsmåte
La spinaten tine og skyll rødbetene i vann. Om du får tak i fersk rødbete, kok den.
Bland potetmel med kokosmelken. Blandingen stivner ganske raskt, så bruk gjerne kjøkkenmaskin.
Tilsett chiafrø og kokosolje.
Om du vil ha hvite godbiter, kan du steke dem nå.
Til grønne godbiter: Del av ⅓ av deigen og tilsett spinat. Bland godt.
Til røde godbiter: Kjør rødbeten i kjøkkenmaskin til det blir jevn puré. Bland ⅓ av deigen med rødbeten.
Tilsett noen skjeer vann dersom deigen er for seig å jobbe med.
Fordel deigen i formene. Den skal rekke til 7 små eller 3,5 store former, litt avhengig av størrelsen på godbitene.
Stek i forvarmet ovn på 160 gr varmluft i ca 35-40 minutter (til godbitene er harde).