Myke grønnsaksfpuffer med sardiner
Rated 5.0 stars by 1 users
Porsjoner
2 bakebrett
Tilberedningstid
15 minutter
Koke-/steketid
30 minutter
Noen kokte poteter, en gulrot og tre selleristilker som har sett bedre tider var utgangspunktet for disse godbitene. Fisk er alltid stor slager her i huset, så dette måtte bli bra. Vel, det ble bra, sånn rent smaksmessig, disse er populære, men godbitene ble ganske myke og dermed fryktelig upraktiske som lommegodbiter.
Vil du ha dem hardere, anbefaler jeg å tilsette ca 100 gr mel. Jeg har tørket dem i ovn på varmluft og 50 gr i etterkant, og etterhvert ble de brukbare i lomma også :)
Ingredienser
-
5 kokte poteter
-
3 selleristilker
-
1 gullrot
-
1 boks sardiner i olje
-
1 dl kokosolje
-
2 egg
-
100 gr mel hvis du vil ha godbitene hardere
Framgangsmåte
Kjør grønnsakene i foodprosessor hver for seg, flytt dem over i en bakebolle
Kjør sardinene i foodprosessor til det blir en grøtaktig konsistens
Bland sammen ingrediensene, tilsett egg og olje
Om du vil ha godbitene hardere, tilsett mel.
Fyll formene og stek på 180 i ca 30 minutter.