Ørretgodbiter med søtpotet og gullrot
Rated 5.0 stars by 1 users
Kategori
fisk
Porsjoner
4 store eller 8 små bakematter
Tilberedningstid
15 minutter
Koke-/steketid
40 minutter
I denne oppskriften valgte vi å bruke kokt ørret fordi det var middagsrester, men du kan selvsagt også lage de samme godbitene med rå fisk.
Ingredienser
-
2 ørretfileer, kokt, uten skinn og bein
-
1 søtpotet, kokt
-
2 gulrøtter, kokt
-
200 gr rismel. Har du ikke rismel, kan du kjøre ukokt ris i blender til det blir mel.
-
2 egg
-
Happy pets bakeform
-
Hjerte bakeform
BAKEMATTER
Framgangsmåte
Kjør fisk, søtpotet og gullrøtter i blender sammen med egg til det blir purre. Del gjerne massen i to, det blir lettere å bearbeide, bruk 1 egg i hver halvdel.
Bland i melet til det er en tykk “vaffelrøre”konsistens. Om du vil ha godbitene hardere, lag deigen tykkere.
Spre i bakeformene etter eget ønske.
Sett ovn på 170 gr varmluft og stek godbitene. Vi setter inn 4 brett over hverandre, men da er det smart at man har samme størrelse på godbitene, da små godbiter blir tidligere ferdig. Pass eventuelt på å ta de minste ut tidligere eller la de største ligge noen minutter lenger.
Skru ned temperatur til 50 gr og la godbitene tørke til de er harde, ca 2-4 timer. Du kan ta godbitene ut av formene og blande alle sammen på et stekebrett før du setter i gang med tørkingen.