Plaget av røytingen? - (Copyright Houseofdogs.no)

Slik overlever du røytetiden

Finner du hundehår overalt? Det finnes tider på året da det ser ut som om smøret selges med hundehår. Men heldigvis finnes det noen hjelpemiddel som gjør tiden lettere, ingen grunn til å fortvile!

Nei, det er ikke magi.

Mens enkelte raser ikke røyter i det hele tatt, finnes det noen som røyter en del, og en del som røyter masse. Enten et par ganger i året eller - ja, du har gjettet det - hele tiden! Det er en del av "pakka" når du velger en bestemt rase, men det trenger ikke å være en grunn til frustrasjon. Heldigvis finnes det en del hjelpemiddel som gjør røytetiden lettere.

Fjern det døde håret fortløpende 

I den verste tiden løsner det mye hår. Fjern det regelmessig med EquiGroomer, gjerne ute. De fleste hundene venner seg raskt til denne behagelige massasjen og kommer løpende bare du tar EquiGroomer fram. 

Fordelen med EquiGroomer er at den fjerner kun det døde håret. De korte taggene tar med seg håret etter endene. Den skjærer ikke, den tar ikke med seg friskt hår, og den lugger ikke. Dessuten ELSKER de fleste hundene massasjen de får på kjøpet!

EquiGroomer er et effektivt verktøy for fjerning av død pels uten å kunne underulla.

Skånsom og deilig børsting


For å venne hunden til EquiGroomeren, stryk den langs ryggen eller bak på lårene, start gjerne med forholdsvis lite trykk. Når du ser at hunden ikke reagerer, kan du øke trykken. For noen kan du trykke ganske mye med en gang, andre trenger å tilvennes. Husk at jo mer trykk, desto mer hår fjerner man! 

Equigroomer kan brukes på alle røytende raser med kort og lang pels, og vil også passe for strihårede hunder når pelsen er trimmemoden og for å fjerne resten av underpelsen etter trimming.

Best av alt - EquiGroomer kan brukes på alle dyr som røyter - katt, kanin, marsvin (og egen modell til hest!). 

EquiGroomer var opprinnelig laget for hest, og vil også passe andre dyr som røyter, som ku, marsvin, kanin, katt osv

Tips til en stressfri røytetid

Gjør børstingen til en kosestund. Slik blir det noe hyggelig for både deg og hunden, heller enn nødvendig onde! 

Fjern håret fortløpende. Ta noen minutter med jevne mellomrom og bruk EquiGroomer til fjerne det døde håret - helst ute! 

Se alle produktene her
Gå turer som beriker hundens liv!   Klikk her for å lese artikkelen.

This is your heading text.

Når fryser hunden?   Klikk her for å lese artikkelen.